MSZT Pályázat 2024

Örömmel jelentjük be, hogy a Magyar Szenológiai Társaság és az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány közösen meghirdeti Dr. Nagykálnai Tamás, az MSZT egykori társalapítója tiszteletére létrehozott Dr. Nagykálnai Tamás Díjat emlőrákkal kapcsolatos tudományos kutatási munkák támogatására. A pályázat célja az emlőrákkal foglalkozó kutatások előmozdítása, ideértve az emlőrák biológiáját, diagnosztikáját és az emlődaganatos betegek kezelésével kapcsolatos új megközelítéseket is.

Dr. Nagykálnai Tamás elismert onkológus volt, aki kiemelkedő szakmai munkát végzett az emlőrákkal kapcsolatos klinikum, kutatás és közélet területén. Ő volt az egyik társalapítója a Magyar Szenológiai Társaságnak és aktívan részt vett az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány tevékenységeiben is. Dr. Nagykalnai Tamás egyénisége, modora, előadói készsége és magával ragadó személyisége meghatározó volt az elmúlt évtizedekben a Magyar Szenológiai Társaság és az emlőonkológia területén hazánkban.

Az elnyerhető összeg: 1.000.000 forint, mely szabadon felhasználható a pályázatban megfogalmazott cél elérésére.

A pályázat beadásának határideje: 2024. július 31., az eredményhirdetés pedig az MSZT 2024. évi őszi kongresszusán történik.

A pályázatokat PDF formátumban kérjük eljuttatni a Magyar Szenológiai Társaság e-mail címére. A pályázatokat a Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Bizottsága bírálja el.
A győztes kutató a Magyar Szenológiai Társasággal kötött szerződés alapján vállalja beszámolási kötelezettségét a 2026. évi Kongresszuson.

A pályázat benyújtása során kérjük, csatolják a következő dokumentumokat:

  • Rövid, egyoldalas önéletrajz, melyben röviden összefoglalják eddigi szakmai tapasztalataikat és eredményeiket.
  • Két éves kutatási terv, mely tartalmazza a kutatás célkitűzését, felépítését és várható eredményeit.
  • Költségterv


Bízunk benne, hogy a pályázatok nagyszámúak és magas színvonalúak lesznek, és hozzájárulnak az emlőrákkal kapcsolatos tudományos ismereteink bővítéséhez és a betegek kezelési lehetőségeinek javításához.

Amennyiben további információra lenne szükségük, kérjük, forduljanak a Magyar Szenológiai Társasághoz a senology@senology.hu e-mail címen.

Üdvözlettel,

Dr. Landherr László
elnök
Magyar Szenológiai Társaság

Dr. Drajkó Veronika
a kuratórium elnöke
Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

2024.05.10.

Vissza